Metta Myrna


Metta Myrna (født 1972) er stifter og indehaver af skolerne "Lige her - lige nu", "Min Fødsel" og "Kærlig Kakao".


Hun har en tidligere bevæget sig i den akademiske verden som sociolog og forsker, men har siden 2006 levet af det hun brænder mest for; nemlig at undervise i yoga, meditation og andre redskaber til personlig udvikling.


Metta har hele sit liv uddannet sig konstant og opsøger til stadighed nye lærere og traditioner for at lade sig inspirere.


Hun er blandt andet certificeret yogalærer, reiki-master, doula, afspændingsmassør, akupunktør og cand.scient.soc. Metta har udgivet CD'en "Meditation med Mette Myrna" og en række guidede meditationer tilgængelige online.


Nogle af de lærere og skoler, som Metta har fået undervisning af i yoga, meditation og personlig udvikling er:


Tushita Meditation centre

Asho Institute

Institut for Personlig Udvikling

Kreativ yoga

Dalai Lama

Jon Kabat Zinn

Charles Eisenstein

Paul Grilley

Susan Powers

Richard Davidson

Aase Kristensen

Tom Stern

Emil Wendel

Yogi Abhay

Iris Schneider

Janet Balaskas

Aziza Scott

Deva Talasi

Diana D.Diakova

Martine Batchelor

Keith Wilson

Txana Ixa Huni Kuin

Chandra Lacombe

Jeff Foster


..og mange flere.

 

Metta skriver:

"Jeg har igennem mit liv (det meste af vejen uden at ane, at det var det, jeg var i gang med) kvalificeret mig til, at kunne tilbyde dig den støtte du har brug for, dels gennem mine uddannelser og undervisnings-erfaring, dels gennem de voldsomme kriser og gennemgribende forandringer, jeg selv har gennemgået.


Min uddannelse som sociolog og mit arbejde som forsker har givet mig en grundig forståelse af sociale konstruktioner og menneskelige handlemønstre, samt en veludviklet evne til formidling.


- Mit virke som fødselshjælper og fødselsforbereder har givet mig indsigt i og redskaber til, at støtte mennesker i ekstreme overgangs-situationer. En gennemgribende livsforandring er på rigtig mange måder analog til en fødsel.


- Mine mange uddannelser indenfor østlige selvudviklings-teknikker, bla yoga og meditation, og deres vestlige videreudviklinger har givet mig en stor vifte af redskaber til netop dette arbejde og min mangeårige erfaring i at videreformidle dem, har skabt et solidt fundament for at bruge dem målrettet.


- Mine erfaringer med shamanistiske ceremonier i Syd- og Mellem-Amerika har yderlige bidraget til min forståelse for menneskelige transformations-processer og min evne til at facilitere dem.


- Sideløbende har mit eget liv som mønsterbryder fra en dysfunktionel familie og med adskillige kriser affødt af bla destruktive parforhold og meget alvorlig sygdom budt på rige muligheder for, løbende at afprøve og få erfaring med de redskaber jeg tilbyder."


Metta har en uortodoks tilgang til de redskaber hun underviser i, hvilket smitter af på hendes formidling, som på en gang er dyb og dedikeret og samtidig ganske uhøjtidelig.